2022. november 26., szombat

Mivel is kezdhetném? Talán elsőnek magammal!

 Hmm... Lássuk be, ez nem is olyan egyszerű, mint azt gondoltam. Azt sem tudom hol kezdjem, mivel érdemes nyitni. Ezernyi gondolat, de nincs egy, melyet kiemelhetnék. Mely érdemes arra, hogy vele kezdtem. Jobb lesz az elején...

Mint azt magamról is írtam, édesanya vagyok. Jelenleg nem dolgozok, fő állású anyaként itthon vagyok. A napom a házimunkával telik el. Legfőképpen délelőtt, míg csendes a ház és nincs itthon senki. Szépen kitakarítok, rendet rakok, főzök és már el is ment az a pár óra, míg egymagam vagyok! Kissé unalmasan hangozhat, lényegében az is. Monoton és nem igen van benne semmi, ami máshogy lenne. A házimunka mellett azért csinálok mást is. Szoktam írni, rajzolni is néha napján, illetve játszani. Igen, játszani. Attól, hogy felnőttem, még ugyan úgy szeretem a kalandjátékokat. A gyerekek élvezettel nézik, ahogy játszok. Ők is majd szeretnének, de még nem igen tudják mit-hogyan kell. Idővel ők is beletapasztalhatnak a gamerek világába. A nagylányom már azért tudja milyen. Gamer lánynak nevezi magát, mely illik is rá. Hasonlít rám, ő is szeret írni és rajzolgatni. Én az ő korában pont ilyen voltam. Szeretek álmodozni, fantáziálgatni mindenféléről. Elképzelni dolgokat, melyeket fel is szoktam használni a történeteimhez. Az írás mindig is lekötött és nem is szeretném abbahagyni. Idővel biztos abba fogom, mikor már túl öreg leszek hozzá, de míg tudom és szeretem is csinálni, akkor nem fogom feladni. Kikapcsol, megfeledkeztet a gondokkal. Írás alatt egy külön kis világba zárom magam, beleélve az írott sorokba és helyzetekbe, melyet magam teremtek meg. Az írás mellett a fényképezés lett új hobbimmá, melyet még 2011-ben kezdtem el. Akkor kaptam az első fényképező gépemet, melyet már telefonra cseréltem. Szeretem megörökíteni a pillanatokat, majd visszanézni őket. A rajzolás is pont ilyen. Mikor megnézem annó 10 évvel ezelőtt hogyan és miket rajzoltam és most. Sokat fejlődtem, bár megrekedtem ezen a szinten, nem is fejlesztettem magam. Pedig szeretném majd kipróbálni a digitális rajzolást rajzpaddal. Hisz lényegében a kézzel készített rajzok már eléggé elavultak. Legalábbis ezt tapasztaltam, mikor rajzversenyeken vettem részt. A gyerekeknek legalább bármit le tudok rajzolni, amit szeretnének. Szóval van előnye annak, hogy mennyire imádtam rajzolni. Tucatnyi füzetem van tele saját karaktereim rajzaival...

Pár éve, hogy a konyhában is sütök-főzök. Nincs is segítségem, így egymagam szoktam elkészíteni az ételeket. Igyekszem minél finomabbra és étvágygerjesztőbbre készíteni őket. Bár már volt, hogy nem olyan lett, amit szerettem volna, de szerencsére ez igen ritka. Nem mondom magam jó szakácsnak, de a családom annak mond, ami jól esik. :) 

Bevallom, kissé rendmániás vagyok. Szeretem a rendet, a tisztaságok magam körül. Nem mondom, hogy teljes mértékben az vagyok, mivel idő közben elengedtem, hogy nem lehet itthon minden percben pikk-pakk rend, hisz kicsiny manócskáim tesznek erről. Majd, ha nagyobbak lesznek, akkor ez úgy is változni fog. :) 

Igen barátkozó típus vagyok. Szeretek ismerkedni, új embereket megismerni. Főleg olyat, ki velem egy hullámhosszon van. Nincs sok ilyen ember, csak egy-kettő. Van olyan is, kivel hasonló a véleményünk, de már nem beszélünk annyit. Szomorú, de el kell engedni, én megpróbáltam. Nem szeretek rossz viszonyban lenni senkivel. Ha tehetem semleges maradok, sosem szerettem másokat megbántani. Viszont nem szeretem a kétszínű, beképzelt embereket. Volt szerencsém egy-kettőhöz. :/ Igyekszem elkerülni őket... A barátság fontos, viszont mióta már nem vagyok tinédzser és gyerekeim lettek, a legtöbb ember eltávolodott tőlem és nem is akarják tartani velem a kapcsolatot. Igaz, hogy nem is lehet mindenkivel, de kik előtte közel álltak hozzám, azokkal lehetne. Viszont ez nem csak rajzam múlik. Az emberek változnak, nincs mit tenni! Kár a múlton rágódni. Kinek fontos vagy, az úgy is keresni fog. Kinek nem, azon kár mérgelődni. Hagyni kell. Ha akar, keres. Ha nem, akkor nem. hagyni kell, had csináljon, amit akar... Sokszor mondták már nekem, hogy aranyos vagyok, pedig nem is. 🙈 

Állatbarát vagyok. Kedvencem a farkas, illetve a tigris. Mindig is ez a kétféle állat volt a kedvencem. Nekünk egy kutyánk van és 8 macskánk. Kiskoromban volt papagájunk, hörcsögünk, egerünk és tengerimalacunk is. Idővel szeretnék majd halakat, bár tudom, hogy macerás az akvárium takarítása, de olyan szépek. Egyébként a bohóchal a kedvenc halfajtám. :) 

Japán a kedvenc országom. Egyszer el szeretnék jutni oda. Nagyon szeretem a kultúrájukat. Az animeket, mangakat, az ételeiket és az öltözködéseiket is. Mindig is nagy kedvencem volt, mely mind a mai napig szintén nem változott.

Néha túlagyalom a dolgokat és ezt nem szeretem magamban, de senki sem tökéletes. Vannak hibáim és eléggé negatívan értékelem magam. Hiába szoktak kedveseket mondani, jól esik, de közben nem leszek ettől sem pozitív. Azért igyekszem. :) Hűha! Kissé hosszúra sikeredett eme kis bejegyzésem, melybe valljuk be eléggé belelendültem. De nem is baj, hisz pont erre van ez a blog, ahol elmesélem én milyen vagyok és mik a véleményeim. Olvasásra való platform, így tele kell írni, amennyire csak lehet! 😄

Röviden és tömören ennyi elég is szerény személyemből. Igyekszek majd minden nap írni valamit. Ha nem is nap, mint nap, de hetente többször. Mikor épp kedvem tartja és persze időm is van rá. Persze ez ne legyen kifogás! 

2 megjegyzés:

  1. Wow! Szép, hosszú tartalmas bejegyzés lett! *o* Már vártam a bejegyzéseidet és természetesen várom a továbbiakat is. :)

    Pusziii,
    Klaudi

    VálaszTörlés