Már párszor elkészítettem ezt a fahéjas csiga receptet és isteni finom lett! Youtue-on néztem és írtam le eme receptet BebePiskóta csatornájáról. Szép puha és nagyon guszta mikor elkészül. Nálunk seperc alatt elkapkodja a család. Nem is lehet félre tenni, olyan gyorsan felfaljuk azt a 2 tepsit, ami kijön ebből a tésztamennyiségből. :P
Hozzávalók:
Tészta:
- 55 dkg finomliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2,5 dl tej
- 1 cs. instant (7 gramm) vagy 2,5 dkg friss élesztő
- 1 cs. vaníliás cukor
Töltelék:
- 15 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 2 tk fahéj
Máz:
- 2 ek Mascarpone
- 3 ek tej
- 3 ek porcukor
- 5 dkg fehércsoki
- 1 csepp vanília paszta
Elkészítése:
Elsőnek futtatni kell az élesztőt. A kimért tejet kicsit meglangyosítjuk, majd hozzá adjuk az élesztőt és egy vagy 2 kávéskanálnyi cukrot. Félretesszük úgy 10 percre, míg szépen felfut. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük és kicsit összekeverjük, majd a nedves hozzávalókat hozzá adjuk. Dagasztó gépben szépen tésztává dagasztjuk. Mikor elkészült 1 órára meleg helyen hagyjuk kelni...
Miután megkelt a tészta, gyúrjuk át lisztezett felületen és kb. 1 cm vastagságúra kell téglalap alakúra kinyújtani. Az olvasztott vajjal menjük meg, majd egyenletesen szórjuk rá a fahéjas cukrot. Enyhén szorosan csavarjuk fel egyenlő vastagon, majd kb. 3 cm-es darabokra vágjuk szét. Kivajazott tepsire helyezzük rá, majd 30 percig meleg helyre téve még hagyjuk kelni. Előmelegített sütőben 20-25 percig süssük. Akkor jó, ha szép aranybarna az alja. Miután megsült, még forrón kenjük rá a mascarpone krémet.
Marscarpone krém:
A marscarponet és a vanília pasztát kererjük ki a porcukorral, majd öntsük hozzá a fehércsokit és keverjük át vele.
- Sütési hőfok: 175°
- Sütési idő: 20-25 perc
Én marscarpone krém nélkül készítettem el, porcukorral meghintve, de úgy is nagyon finom volt. Tényleg nagyon jó recept, nekem bejött és nem is akarok másikkal készíteni. :) Legtöbbször így is a nosalty receptjeivel szoktam dolgozni, de néha jobb a mások által megosztott recept is.^^
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése