Ezt a receptet még a nosalty oldaláról "Retró almás pice" névvel írtam le. Mindig ezzel csinálom meg a pitét és nagyon finom! Mivel itt az ősz... Bár az időm még nem teljesen olyan, mert melegebb van annál. Viszont a reggelek igen hidegek már. Naszóval... Ezt a receptet használom, mert bevált és a család, főleg a gyerekek nagyon szeretik. Könnyű elkészíteni és viszonylag hamar megvan. Semmilyen tudást nem igényel. Bátran ajánlom eme receptet annak, ki szereti az almás süteményeket!
Tészta:
- 150 g vaj
- 150 g porcukor
- 1 csogam vaníliás cukor
- 50 g tejföl
- 2 db tojás
- 450 g liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db tojás a kenéshez
- 20 g kekszmorzsa (1-2 ek)
Töltelék:
- 8 db alma
- 1 tk fahéj
- 0.5 tk gyömbérpor
Elkészítése:
Egy tálban vagy a dagasztógépben a tészta alapanyagait összegyúrjuk. Én géppel szoktam. Gyorsabb és kevésbé maszatos. Két részre szedjük a tésztát, majd fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük. A levét alaposan kinyomkodjuk, majd fahéjjal és gyömbérrel megszórva összekeverjük. Előmelegítjuk a sütőt, mielőtt belekezdenénk a süteménybe.
A tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk, majd a kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük az első tésztalapot. (Aki szeretné bekenheti az alsó lapot tojással és 10 percre betéve a sütőbe, elősütheti. Én nem szoktam.) Villával alaposan megszurkáljuk, majd rászórjuk a kekszmorzsát (lehet zsemlemorzsa is). Eloszlatva rátesszük a lereszelt, beízesített almát. A másik tésztadarabot is kinyújtjuk, majd óvatosan a töltelékre helyezzük. Befedjük vele. Megszurkáljuk a villával, majd alaposan bekenjük a tojással. Betéve a sütőbe, kb. 40 percig sütjük. Én néha megszoktam nézni és mikor kezd megbarnulni a tészta teteje, addig sütöm. Kihűlve felszeleteljük és porcukorral tálaljuk.
- Sütési hőfok: 180°
- Sütési idő: 40-50 perc
Nekem ez a recept nagyon bevált. Mindig jól sikerült és eddig egyszer sem rontottam el. Bátran ajánlom mindenkinek. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése